torstai 25. lokakuuta 2012

Illan inspiraatio

Lapsilla oli valokuvaus..
Alunperin tein tytölle kuvaukseen uusimmasta ottobresta talvikkimekon josta myöhemmin lisää.
Illalla kuitenkin sain Metsolan paketin josta löytyi pojalle vihreä Moondrive paita. Ajattelin, että olisi kiva jos molemmilla olisi samantyyliset vaatteet kuvissa ja siitä se ajatus sitten lähti.

Kaapista löytyi pätkä ruskeapohjaista Moondrive kangasta joka olikin jo seissyt siellä turhan kauan. Ajattelin, että siitä tulisi kiva liivimekko. Sopivaa kaavaa en äkkiseltään löytänyt, joten tein oman sovelluksen ob 1/2005 hihattoman paidan kaavaa apuna käyttäen.
Kangas itsessään on vähän synkkä joten se selvästi halusi piristystä.
Päätin kokeilla nyt taskuntekoa lillaphantin mainiolla ohjeella. Samaa taskukangasta päätyi myös mekon vuoriksi, joten vältyin ylimääräisiltä kanttauksilta. Mekko on vaan yläosasta vuoritettu.
Loppusilauksena nappipurkista muutama nappi piristykseksi ja pitämään vuorin paikoillaan.

Yötyöksi tämä taas venähti, mutta tulipahan valmista. Minkäs sille inspiraatiolle voi.

Tein myös leggarit, kun näitä mekkoja ja tunikoita tytöllä tykkään pitää. Alaosat tuntuu aina olevan jotenkin vähissä. Näiden pitäis ainakin värimaailman puolesta sopia vähän kaiken kanssa yhteen :)
Kaavana uusimman ob 6/12 legginskaava koossa 86cm. Mussa on varmaan joku vika, mutta en saa näitä ob:n leggarikaavoja koskaan asettumaan hyvin. Aina alkaa joku sauma kiertää jostain.

 3 kommenttia:

  1. Hmm, pitäiskö tehdä mun raitakankaasta leggarit... Kivat ku ei oo ihan niin tylsät ku yksväriset, mut sopii kuitenkin monen kanssa. Mikä ommel sulla on tuossa taskussa? P.S Kannattaa ottaa bloggerin sanavahvistus pois päältä, se on aikas hankala. ;)

    VastaaPoista
  2. Ihana!! Niin pirteä ja tyttömäinen! :) tuli varmasti ihanat kuvat!!

    VastaaPoista
  3. Kiitti vinkistä..mä en vieläkään tajua mitä tuo sananvahvistus tekee käytännössä, mut nyt toivottavasto on poissa. Mulla oli joku koristeommel tossa. En ole huomannut, että taskussa haittais tuo joustamattomuus ku ei tule saumaan..onks teillä kokemuksia et olis huono juttu? Mun kone ei sitä hunajakennoa suostu tekemään nätisti ni ajattelin kokeilla.

    VastaaPoista