perjantai 4. tammikuuta 2013

Uusi vuosi, uudet lupaukset, uudet ompelukset...

Hyvää uuttavuotta.
Voihan Joulukuu minkä teit! Jäi aika vähiin koneella istuminen. Ja ompelu!
Muutamia juttuja tässä on valmistunut hiljattain ja jotain jäänyt kuvailemattakin vallan.
Pitää koittaa aktiivistua tälläkin elämänalueella.
 Lisäksi lupaan parempaa elämänhallintaa, minun kotini on oikea kamakasa ja valtava kaaos. Uskomatonta miten hyvä mieli voi tulla pelkästään siitä, että heittää muutaman jätesäkillisen tavaraa pois/lahjoitukseen. Tästä se parempi elämä (taas) alkaa!

Rohkeasti uskaltauduin kokeilemaan viimeisimmän ob:n jumpsuit kaavaa. Tarkoitus oli tehdä samalla idealla molemmille ipanoille Jumppikset, mutta kaavapaperin vähyys pakotti tekemään ensin pienemmälle. Ihanainen tyttäreni sai siis toimia kaavakokeilun mallina ja eka versio on vähän reilumpi. Eipä haittaa, mahtuu vaatetta alle esim. keväällä, menee vaikka autoiluvaatteena. Koko on ehkä 86cm ja tätäkin kavensin, leveys noin 80cm kaavasta ja silti näin reilu. Ob selkeästi ajattelee, että vauvat on Suomessa TOSI isoja :D

Nyt on tarjolla vaan sovituskuvia.Kankaat ja resori Majapuulta

Huvittavaa tässä on se, että rakas lapseni on vallan hullaantunut vetoketjusta. Hän juoksee ympäriinsä nauraen ja huutaa "Auki, auki, auki" ja repii vetoketjun alas ihan muutamassa sekunnissa siitä kun perässä juokseva äiti  on vetänyt sen kiinni ja kymmenettä kertaa yrittänyt selittää, että vetoketjun pitää antaa olla kiinni. Tyttären mielestä mikään ei voisi olla tämän hauskempaa, perässä juokseva äiti keksisi äkkiseltään montakin huvittavampaa asiaa.Oon ollu vähän huono äiti, siis suomeksi sanottuna itsekäs. Poika tykkää valtavasti autoista, niinku oon varmasti maininnutkin. Erityisesti hän on mieltynyt cars elokuvien autoihin. (Lienee tuttu tarina monille pikkupoikien äideille) ja kuten aiemmin tuskailin, hän suostui pitämään vaan kaupan vaaleansinistä salama mc qeen paitaa. 
Aikoja sitten jo ajattelin, että pitääpä tehdä pojalle autopaita, että saisin joskus pestä sen toisen, mutta se jäi...ja jäi...ja jäi. Aina tuli jotain itselle mielekkäämpää ommeltavaa.
Kunnes poika haikeana ehdotti kaikista siskon saamista ompeluksista, että "onko minun?" ja koitti pukea edellämainittua jumsuittia päälleen. 
Silloin tunsin piston sydämessä ja ihan iltapuhteina päätin tehdä sen autopaidan aamuksi valmiiksi.
Kyllä kannatti vaikka menikin myöhään. Aamulla poika oli ihan todella onnellinen uudesta paidasta. Nyt meillä on kaksi paitaa mitkä käydään hakemassa pyykkikorista :)
Sovituskuvaa ei nyt ole, ehkä myöhemmin.Kangas on Jny:n silityskuva ja saumamerkki Tallinnan tuliaisia ja resori luultavasti royal- kestoilta.


Kaikkea ihanaa ja hyvää vuodelle 2013!
3 kommenttia:

  1. Kivan näköinen haalari! Ottobren kaavat on ihan hyviä 'pohjakaavoja', lähes aina niitä saa kyllä johonkin suuntaan muokata. :D Ja riippuuhan se paljon lapset mittasuhteistakin.

    VastaaPoista
  2. Aiwan mahtavat. Samaa pistoa se minunkin sydämeni välillä tuntee, joten ei huolta :)

    VastaaPoista
  3. IIk. Ihana E ja ihanat haalarit! Ja tuo autopaita on kyllä ihan huikee. Uskon, että se on melkosen kovassa kulutuksessa ;)

    VastaaPoista